Hang- en sluitwerk

Onze montagedienst voorziet u van advies, voert reparaties uit en plaatst sloten. Wij werken met hoogwaardige merkensloten zoals Mul-T-Lock, Lips, Zeiss-Ikon, Nemef, EVVA, DOM en ISEO.

Bij het uitkiezen van de beste en meest veilige sloten voor uw woning wilt u goed geïnformeerd te worden. Het gaat tenslotte om uw woning en het beschermen van uw inboedel, waardoor wij begrijpen dat u kwaliteit en veiligheid erg belangrijk vindt. Er zijn veel soorten sloten en cilinders die allemaal hun eigen kwaliteiten bevatten. Hieronder volgt een toelichting zodat u in het kort al een idee krijgt van de mogelijkheden. Natuurlijk kan u altijd contact met ons opnemen bij vragen en toelichting.

Insteeksloten

De sloten die het meest worden gebruikt zijn insteeksloten. Dit zijn sloten die verzonken zitten in de deur waardoor je er betrekkelijk weinig van ziet. Ze bestaan in vele soorten en maten en de veiligheid wordt aangegeven met de SKG-keuring. Deze keuring varieert van SKG® (geen ster) tot SKG*** (drie sterren). Hoe hoger de SKG keuring, hoe veiliger het cilinderslot. Cilinders met twee sterren of meer zijn voorzien van een boorbeveiliging zodat het moeilijker is om het slot te forceren.

Meerpuntsloten

Met een meerpuntslot wordt met één enkele beweging een deur op meerdere punten vergrendeld. Hierdoor wordt uw deur extra goed afgesloten. Meerpuntsluitingen worden tegenwoordig steeds vaker uitgerust met zogenaamde haak- schoten die het nog moeilijker maken om een deur open te breken. Meerpuntsloten zijn er voor alle verschillende soorten deuren, zoals van hout, metaal of kunststof. Het vereist vakwerk om de sloten goed te kunnen plaatsen om een goede werking te kunnen garanderen.

Oplegsloten

Oplegsloten worden op de deur gemonteerd. Er zijn vaste modellen leverbaar die voldoen aan de huidige veiligheidskeuringen. Oplegsloten bestaan uit een links- en rechtsdraaiende uitvoering. Het voordeel van een oplegslot is dat het een krachtig slot is. Het slot ontleent zijn kracht ten eerste aan de deur zelf, en ten tweede aan de sluitkom, die aan de deurpost wordt bevestigd. De kwaliteit van de deurpost is hierbij wel van groot belang.

Bijzetsloten

Bijzetsloten zijn aanvullende sloten naast een bestaand hoofdslot en bieden dus extra veiligheid en bescherming tegen inbrekers. U maakt het inbrekers extra moeilijk. Een bijzetslot kan geplaatst worden op ramen en deuren en zijn er in verschillende soorten en maten.

Raamsloten

Complexen met relatief eenvoudig toegankelijke balkons en galerijen zijn inbraakgevoelig waardoor raamsloten belangrijk zijn om inbrekers te weren. Omdat er zoveel verschillende raamsoorten zijn, is er voor ieder type raam een ander soort beveiliging. Er zijn raambomen: een hendel met of zonder sleuteltje, raamgrendels: dit zijn oplegsloten, espagnoletbeveiliging: meerpuntsbegrendeling, en inbouwsloten.

Panieksloten

Met een paniekslot of balk kunt u direct zonder sleutel een deur openen. Deze sloten worden bijvoorbeeld ingezet om een onbelemmerde vluchtroute bij bijvoorbeeld brand of andere calamiteiten te bieden. Ook voor particuliere beveiliging zijn panieksloten mogelijk, zodat u uw eigen veiligheid kan waarborgen. Met het naar beneden duwen van de kruk worden de nachtschoten ontgrendeld zodat u direct naar buiten kan.

Cilinders

Cilinders zijn de aandrijfmechanismen van sloten. De mate van veiligheid wordt aangegeven met de SKG-keuring. Deze keuring varieert van SKG® (geen ster) tot SKG*** (drie sterren). Het afbreken van een profielcilinder is een snelle en populaire methode van inbreken. De bescherming door SKG-goedgekeurd veiligheidsbeslag voorkomt dit.