Kluizen

 

In onze showroom vindt u een breed assortiment aan kluizen. Ook kluizen met een verhoogde brandwerendheid en zelfs bescherming van data bij brand vindt u in onze collectie. Van kwalitatief hoogwaardige kluizen zoals Burg Wachter of Lips tot hotelkluisjes, alles is mogelijk. Wij monteren kluizen voor u en verankeren deze in uw woning.

Op maat gemaakte kluizen

Denk hierbij aan een trilcontract voor een alarm of een extra afsluitbaar vak, behoort ook tot de mogelijkheden. Een advies op maat krijgt u van één van onze medewerkers. Loop gerust eens bij ons binnen voor een vrijblijvend advies!

 

 

 

 

 

Wat is inbraakwerend?

Een inbraakwerende kluis is speciaal ontworpen om de inhoud te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. De mate van weerstand wordt bepaald door metaaldikte en soort, aantal sloten en andere vertragende factoren welke in de wanden en deuren zijn gebouwd.
De mate van weerstand tegen aanvallen van buitenaf wordt ook wel uitgedrukt in de indicatie waardeberging. Dit geeft aan welke waarde de verzekeraars als dekking accepteren. Hoe hoger het geldbedrag, hoe inbraakwerender de safe.
Er zijn verschillende testinstituten die verschillende veiligheidsnormen afgeven. De belangrijkste veiligheidsnormen zijn:
  • EN 1143-1 (Grade 0 t/m Grade V*)
  • EN 14450 (S1 en S2)
  • NCP (Safe; Klasse)
*In plaats van Grade wordt ook vaak de term EN 1143-1 CEN 0 t/m CEN V gebruikt.
Indicatie waardeberging
Door verzekeraars wordt aan de verschillende weerstandsklassen een bedrag aan contante waarde gekoppeld als indicatie voor de dekking.
Hierbij wordt uitgegaan van opslag van contant geld in een inbraakwerende kast en/of kluis welke zich bevindt in onbewoonde, onbewaakte en niet-beveiligde panden binnen de bebouwde kom.
U kunt de indicatie waardeberging verhogen als uw omstandigheden gunstiger zijn of verlagen als deze minder gunstig zijn. Wij raden u aan altijd met uw verzekeringsmaatschappij te overleggen in hoeverre het geld dat u bewaard in uw safe verzekerd is en de indicatiewaardeberging hoger of lager is dan standaard is bepaald. In ieder geval dienen alle safes tot een gewicht van 1000 kg op een deugdelijke wijze verankerd te worden.

Wat is brandwerend?

Een brandwerende safe is gebouwd om de inhoud gedurende een bepaalde tijd te beschermen tegen de gevolgen van brand. Niet alle informatie kan op dezelfde manier opgeborgen worden, er is een verschil tussen papier en datadragers. De beschermingsfactor wordt altijd uitgedrukt in tijd (30-60-120 minuten).
Deze tijden geven aan hoelang een kast zich in de vuurhaard mag bevinden voordat in de kast de kritische temperatuur bereikt wordt. Tevens wordt aangegeven of het om een safe voor papier of data gaat.
Papier opbergen
Papier zal vanaf een temperatuur van 176 graden celsius spontaan chemische reacties vertonen zoals verkleuren en omkrullen. Hiervoor zijn de brandwerende archiefkasten en documentensafes ontworpen.
Beelddragers opbergen
Beelddragers zoals microfilm of fiches raken al beschadigd bij 95 graden Celcius, dus de maximale temperatuur in de kast mag de 75 graden celcius niet overschrijden. Het wordt aanbevolen om deze in een brandwerende datasafe op te bergen.
Digitale mediadragers opbergen
Een brandwerende datasafe dient mediadragers zoals cd’s, dvd’s, externe harde schijven of backup tapes te beschermen tegen een temperatuur van meer dan 52 graden celcius.
Bij blootstelling aan een hogere temperatuur dan 52 graden celcius kunnen de informatiedragers beschadigen en kan er data verloren gaan. Ook een hogere luchtvochtigheid dan 85% is funest voor datadragers.
Brandwerende normen
In Europa worden verschillende brandwerende normeringen gehanteerd. Onafhankelijke testinstituten stellen de safes gedurende 30, 60 tot 120 munten bloot aan een temperatuur van 1090 graden celcius.
Tijdens de test moet een val van 9,15 meter hoogte aantonen dat de beschermende werking intact blijft als een brandwerende kluis in de praktijk door een verdiepingsvloer zou zakken.
Tijdens een test en na een natuurlijke afkoelingsperiode van circa 12 uur mag de temperatuur in de safe niet boven de genoemde waarde komen.
De belangrijkste en meest geaccepteerde testinstituten op het gebied van brandwerendheid zijn:
  • UL: Amerikaans testinstituut
  • VDMA: Duits testinstituut
Kluizen getest bij testinstituten aangesloten bij het ECB-S bieden extra zekerheid. Deze kluizen zijn door het ECB-S gecertificeerd en staan daarmee borg voor een extra hoge kwaliteit en mate van betrouwbaarheid, ook op het gebied van brandwerendheid!
Het brein van iedere kluis: het slot
De constructie van een kluis en de daarbij toegepaste materialen zijn heel belangrijk voor het optimaal functioneren van een kluis. Maximale beveiliging valt of staat echter ook met de kwaliteit van het slot.
Kluisverankering
Tot duizend kilo moet een luis worden verankerd zodat inbrekers er niet mee vandoor kunnen gaan. De locatie van de kluis moet geschikt zijn om de kluis chemisch te verankeren met draadeinden/ keibouten of te verlijmen. Onze montagedienst beschikt over het juiste verankeringsmateriaal.
Kluisopening en reparaties
Bij verlies van sleutels of vergeten van de code kan onze montagedienst helpen. Wij zijn opgeleid om kluizen te openen en proberen dat zo schadevrij mogelijk te doen.
Certificering
Geld, belangrijke documenten en goederen die waardevol voor u zijn, wilt u veilig opbergen. Beschermd tegen mogelijke diefstal of zelfs brand. Een brand- of inbraakwerende kast of kluis van hoge kwaliteit biedt u die gewenste bescherming.
Gecertificeerde kluizen bieden u die zekerheid!
ECB-S certificering
Bij een groot aantal van onze productlijnen ziet u het ECB-S logo afgebeeld. Het ECB-S (European Certification Boards-Security) is de onafhankelijke, geaccrediteerde certificeerder van verschillende veiligheidsproducten zoals kluizen, datasafes en archiefkasten.
De kluizen worden getest en gecertificeerd volgens de meest recente en striktste Europese normen in een aantal streng geselecteerde en voortdurend gecontroleerde keuringslaboratoria in Europa.
Kluizen gecertificeerd door het ECB-S staan garant voor een constante en gecontroleerde kwaliteit. Daarom is Nauta Security ook lid van het ECB-S.
Door te kiezen voor ECB-S gecertificeerde kluizen, kunt u vertrouwen op een:
  • onafhankelijk geteste en gecertificeerde kluis of kast

  • geblijkblijvende en gecontroleerde hoge kwaliteit

  • optimale prijs/kwaliteitsverhouding
  • gegarandeerde acceptatie door verzekeraars